Ambulerende praksis i området Akershus, Oslo og Østfold
title image

Om Lene Olsen

Lene Olsen Hesteveterinær

Utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole med fordypning hest, med en spesiell interesse for akuttmedisin og haltheter. Haltheter/bevegelsesforstyrrelser kan være veldig frustrerende og tidkrevende, noe som  gjorde at jeg reiste til USA og tok veterinærkiropraktor utdannelse på hest. Les mer om kiropraktikk her. En annen faktor som kan være avgjørende hvorvidt en hest fungerer eller ikke, kan være tenner. Dette er også et ganske stort og komplekst tema. Og våren 2017 begynte jeg utdannelsen innen odontologi på hest ved Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

 

I tillegg til å være utdannet veterinær og veterinærkiropraktor, konkurrerer jeg aktivt i dressur. Jeg har vært aktiv i dressursporten i mange år  med flere ulike hester.  I 1997 red jeg mitt første Norgesmesterskap som senior, på min yndlingshest fra rideskolen, som jeg kjøpte i 1992. Med denne hesten var jeg også innom andre grener som sprang, feltritt og kjøring. Som kusk ble jeg og hesten godkjent som OL-hest/kusk til Lillehammer 1994. Etter dette har jeg hatt flere unghester som jeg har ridd inn selv og tatt med oppover i dressurklassene. Det har blitt mange seire og plasseringer i både inn- og utland de siste 25 årene. Seier i Oslo- og Akershus cup to ganger, med to ulike hester, seier i Sørlandsmesterskap på lånt spranghest, 2 pl i Bøckmann cup Mb, Seier i Vintercupen i Buskerud i tillegg til utallige seire og plasseringer i enkeltstående klasser.

Jeg har også over flere år undervist privatryttere på sine hester og dette har gitt meg en innsikt i bevegelsesmønsteret til hesten både fra bakken og fra ryggen på hesten. Som rytter kan du enkelt kommunisere med meg om hvordan hesten kjennes ut å ri på ved f.eks bevegelsesforstyrrelser eller lavgradige haltheter. Ofte kan dette være justeringer som må utføres som følge av nedsatt bevegelse i en- eller flere av virvlene i rygg eller nakke på hesten.

Hele sammenhengen med bevegelsesmønsteret til sportsindividet kan være veldig komplekst, som diffuse haltheter, at «hesten ikke virker» som den skal, tannproblemer, backpain og saltrøbbel mm. Alt dette føler jeg en spesiell interesse for. Og gjennom årene som konkurranserytter vet jeg gleden og viktigheten av å ha en arbeidspartner som fungerer optimalt. Jeg vil stadig utvikle meg og jobbe for å tilegne meg mer kunnskap, både som rytter og veterinær.

Se min CV her

hestevet-lene-olsenimg_6812